- Tekvondo Asocijacija Vojvodine

Tekvondo Asocijacija Vojvodine

Tekvondo Asocijacija Vojvodine je osnovana 2002. godine u Novom Sadu. Sastoji se od dvadesetak klubova. Za ovo kratko vreme je uspela da okupi klubove iz dva suprotstavljena saveza i da se organizaciono poboljša.

Kup Srbije, održan 07.10.2012. - Tekvondo Asocijacija Vojvodine

Kup Srbije, održan 07.10.2012.

Ekipno prvo mesto zauzeo Zmaj iz Rume, a treće mesto Eurošped iz Vršca, članovi Tekvondo Asocijacija Vojvodine.

Grupni trening Tekvondo Asocijacija Vojvodine u Vrdniku - Tekvondo Asocijacija Vojvodine

Treninga asocijacije u Vrdniku

Grupni trening Tekvondo Asocijacija Vojvodine u Vrdniku koji je održan 15. 16. 12. 2012. godine

Die Erste Photographie
 
 
 
 

Najnovije Vesti

 

VOJVODINA OPEN

16. Novembar 2013.


Merenje takmičara je na dan takmičenja od 8 do 9h,
juniori i seniori mogu se meriti od 12 do 13h. Žreb za A klasu možete preuzeti OVDE. Žreb za B klasu možete preuzeti OVDE. Forme, raspored izlazaka OVDE.Obaveštanje

28. Oktobar 2013.


Spisak klubova koji su izmirili, i onih koji NISU izmirili obaveze prema Tekvondo Asocijaciji Vojvodine za 2013. godinu.


Spisak klubova možete pogledati OVDE.19. Prvenstvo evrope za juniore, Portugal.

26. Septembar 2013.


Od 25. - 28. septembra u Portugalu, Villa Nova de Gaia, se održava evropsko prvenstvo za juniore.
Raspored dešavanja možete pogledati OVDE.
3. VOJVODINA OPEN

04. Septembar 2013.


Tekvondo Asocijacija Vojvodine vas poziva na 3. Vojvodina open koji će se održati 17. Novembra 2013 u hali Spens u Novom Sadu.
Poziv možete preuzeti OVDE.Ana Bajić, treća na Svetskom prvenstvu.

19. Jul 2013.


Reprezentativka Srbije i članica tekvondo kluba Elit iz Inđije Ana Bajić osvojila je bronzanu medalju u kategoriji +73kg na svetskom prvenstvu koje se održava u Meksiku.Svetsko senirsko prvenstvo

9. Jul 2013.


Reprezentacija Srbije otputovala je u Meksiko na završne pripreme pred Svetsko seniorsko prvenstvo, koje će se održati u Meksičkom gradu Puebla od 15. do 21. Jula 2013. godine. Reprezentaciju Srbije čine 13 takmičara od kojih su 6 iz klubova Tekvondo Asocijacije Vojvodine.

Boje Srbije braniće:
Ivana Ćujić, -49kg, TK Zmaj;
Dajana Perišić, -67kg, TK Eurošped;
Ana Bajić, +73kg, TK Elit;
Nikola Vučković, -63kg, TK Combat Eagle;
Damir Fejzić, -74kg, TK Eurošped i
Stojan Rabijac, -80kg, TK Eurošped.

Sa reprezentacijom Srbije su i treneri:
Mario Dujić, TK Eurošped i
Boris Gorjup, TK Vršac.
Nadamo se lepim vestima iz Meksika.Seminar, Sportska psihologija

2. Jul 2013.


U Subotu 6. Jula 2013. godine u sportskoj hali "Srce Srema" u Rumi, održaće se seminar o Sportskoj psihologiji, na temu Psihološka priprema sportista u tekvondou. Sa početkom u 11 časova za takmičare, a u 15 časova za trenere.
Seminar će voditi Petrašin Matijević, diplomirani psiholog.
Pozivaju se svi zainteresovani da prisustvuju seminaru


Zvaničan poziv možete pogledati OVDE.Open Srpska, Bijeljina

15. Jun 2013.


U Bijeljini održano je takmičenje pod nazivom OPEN SRPSKA na kom su nastupili klubovi članovi TAV-a,TK Combat Eagle iz Pančeva i TK Zmaj iz Rume. Klubovi su nastupili pod nazivom SERBIA COMBAT TEAM i imali više nego zapažen rezultat osvojivši 23 medalje.
Na takmičenju je nastupilo preko 300 takmičara iz 26 timova i 7 država, a za najuspešniji tim proglašen je SERBIA COMBAT TEAM sa osvojenih 152 boda. SERBIA COMBAT TEAM je nastupio sa 30 takmičara svih uzrasnih kategorija. Ekipno pioniri su zauzeli 3.mesto sa 45 bodova, kadeti su bili takođe 3. sa osvojenih 24 boda, juniori 2.mesto sa 26 bodova, dok su seniori bili najubedljiviji osvojili su 1.mesto i 57 bodova. Za najbolju kadetkinju proglašena je Željana Rašković. SERBIA COMBAT TEAM predvodili su treneri Goran Živanović,Milenko Nestorov i Borislav Krstić.Austria open

31.maj – 01. jun 2013.


Na upravo završenom turniru ETU A klase, Austria open, nastupio je nacionalni tim Srbije koji je uspeo da osvoji 14 medalja. Čak 9 medalja osvojili su takmičari klubova iz sastava Tekvondo Asocijacije Vojvodine.
Zlatne medalje osvojili su:

1.Ana Bajić +73 kg, TK Elit -Inđija;
2.Draško Jovanov - 87 kg, TK Zmaj-Ruma.

Srebrnu medalju:
1.Aleksandar Đorić -78 kg, junior TK Vršac.

Bronzane medalje:
1.Ćujić Ivana - 49 kg, TK Zmaj-Ruma;
2.Petar Vidaković +87 kg, TK Proleter-Zrenjanin;
3.Iris Jović Vujaković -52 kg, juniorka TK Zmaj-Ruma;
4.Miloš Šućur -63 kg junior, TK Zrenjanin-Zrenjanin;
5.Andrijana Antonić +59 kg kadet, TK Zmaj-Ruma;
6.Filip Karajlović -53 kg kadet, TK Zmaj- Ruma.

Ekipno nacionalni tim Srbije zauzeo je treće mesto.Seminar za internacionalne sudije

28.-31. Maj 2013.


U Austrijskom gradu Insbruk, održan je 75. licencni seminar za nove WTF internacionalne sudije. Tekvondo Asocijacija Vojvodine je pored Ksenije Levai, Leonarda Budime i Darka Jovića dobila još troje sudija sa WTF licencom a to su Brankica Repanović, Jovan Ljubičić i Vladan Novaković.
Pored njih troje iste licence dobili su Marko Drobac i Vladimir Simeunović. Tako da je Tekvondo Asocijacije Srbije bogatija za novioh pet internacionalnih sudija.
Želimo im uspešan rad i da dostojno predstavljaju našu asocijaciju na međunarodnim takmečenjima kao što su to i do sada činili.Bronza na 4. prvenstvo Evrope za takmičare do 21 godinu.

18.-21. April 2013.


Ivana Ćujić članica TK Zmaj iz Rume popela se na pobedničko postolje kao osvajač bronzane medalje na 4. Evropskom prvenstvu za takmičare do 21 godinu koje je održano u Moldaviji. Ona je u prvom kolu rezultatom 15-10 pobedila takmičarku iz Mađarske Klaudiu Lipcsei. U četvrtfinalnoj borbi sastala se sa ukrainkom Dariom Lytvynchuk, koju je pobenila sa 5-2. U polufinale joj je došla takmičarka iz Turske Fatma Saridogan koja je ovoj put bila bolja i slavila sa 15-5, tako da se Ivana morala zadovoljiti sa srebrnim odličjem.
Reprezentaciju Srbije predstavljalo je 14 takmičara od kojih 8 iz klubova članova Tekvondo Asocijacije Vojvodine. Najbrojniji su bili članovi TK Eurošped (Damir Fejzić, Stojan Rabijac, Dijana Perišić, Aleksandar Antić i Marija Vučetić), po jednog reprezentativca imali su TK Zmaj (Ivana Ćijić), TK Elit (Ana Bajić) i TK Combat Tigar (Nikola Vučković).Prvenstvo Vojvodine 2013.

24.Mart.2013.


U Zrenjaninskoj Staklenoj dvorani održano je prvenstvo Vojvodine za sve uzrastne kategorije u borbama i formama. Učestvovalo je 19 klubova sa ukupno 374 takmičara.
U disciplini borbe, u konkurenciji pionira prvo mesto TK Zmaj, drugo mesto TK Combat-Tigar i treće mesto TK Eurošped. Najbolji pionir Nikola Resanović TK Combat-Tigar a najbolja pionirka Vanja Milanović TK Elit. U konkurenciji kadeta prvo mesto TK Elit, drugo mesto TK Zmaj i treće mesto TK Eurošped. Najbolji kadet Velimir Veličković TK Eurošped a kadetkinja Željana Rašković TK Zmaj. U konkurenciji juniora prvo mesto TK Zmaj, drugo mesto TK Zrenjanin i treće mesto TK Eurošped. Najbolji junior Dušan Avakumović TK Zmaj a juniorka Rebeka Pataki TK Novi Bečej. Među seniorima prvo mesto TK Zmaj, drugo mesto TK Combat-Tigar i treće mesto TK Eurošped. Najbolji senior Vladimir Bastić TK Novi Sad a seniorka Ivana Ljubojević TK Zmaj.
Na prvenstvu Vojvodine u ukupnom plasmanu najbolji je bio TK Zmaj, drugo mesto zauzeo je TK Elit a treće mesto TK Eurošped.
U disciplini forme prvo mesto zauzeo je TK Favorit, drugo mesto TK Zmaj a treće mesto su podelili TK Sirmium i TK Zrenjanin.London, Olimpijske igre

08.-11. Avgusta 2012.


Put Londona na Olimpijske igre uputilo se troje srpskih predstavnika u tekvondou - Dragana Gladović (-57kg), Damir Fejzić (-68kg) i Milica Mandić (+67kg). Uvid u konkurenciju naših olimpijaca na osnovu žreba smo imali prilike da vidimo dva dana pre početka nadmetanja te tada i primetili da niko od njih neće imati lak zadatak.
Damir Fejzić (-68kg) član TK Eurošped iz Vršca za prvog protivnika imao je petog nosioca, takmičara iz Perua - Lopez Santos Peter, koga je po našem očekivanju i dobio, rezultatom 5:3. U narednom kolu imao pobednika meča Stamper Martin koji pored podrške gromoglasne publike imao i blagu naklonost sudija, što je pored samog njegovog kvaliteta uticalo na krajnji rezultat, a to je 8:3 u korist domaćeg takmičara. Kako je Stamper Martin u polufinalu imao turskog predstavnika Tazegul Servet, to ne samo što gubi on sa 6:9, već time onemogućava našem Damiru da se bori za bronzanu medalju. Damir Fejzić je Olimpijski turnir završio na 9. Mestu.
Šta je Tekvondo

Taekwondo je korejska borilačka vještina nastala 40-ih godina dvadesetog veka spajanjem različitih veština koje su se vežbale u to vreme.
Naziv potiče od reči Tae što znači udariti nogom, Kwon što znači udariti rukom i Do što znači put. Taekwondo je udaračka vještina koju odlikuju atraktivne nožne tehnike i brzina. Danas se taekwondo smatra jednom od najpopularnijih borilačkih veština i sportova, a broj vežbača u svijetu se procjenjuje na više od 100 miliona.


HomeMapa SajtaKontakt

Copyright © 2010-2019 Tekvondo Asocijacija Vojvodine

Created By: FireWind